Har du smycken du har tröttnat på? Du kan lämna in dem för omarbetning för en nyare och roligare design och det kan kosta mindre än du tror.

När man omarbetar guld kan man göra på två sätt:

  • Det vanligaste är att smälta om smyckena, då kan man formmässigt göra vad som helst. Det är dock viktigt att notera att det guld du lämnat in för en omarbetning är inte det guld du får tillbaka. Det beror på att man behöver smälta ner guld i stora mängder för att undvika att guldet bli porigt och skört.
  • Det andra sättet är att använda till exempel en gammal ring och bygga upp den på nytt sätt, kanske med stenar eller gravyr, du kan också göra om en ring till ett hängsmycke.

Företag vi använder oss av vid omarbetning och nytillverkning av smycken är följande:

 

BEH BENGT HALLBERG

BEH Guldsmide står för det hantverk familjeföretaget Bengt Hallberg i Köping bedrivit sedan 1947.

Omarbetningar : Kunden använder sitt gamla guld till nytt smycke.
Nytillverkningar: 2 Shoes Skyraider Running Training Nike Mens Style 101 Air 386492 UMzVpqSAlla smycken kan beställas. Guld debiteras efter dagspris.
Leveranstid: Leveranstiden är ca 3 veckor efter beställning.

För mer information om BEH Bengt Hallberg, klicka här.

Bilden tillhör:2 Shoes Skyraider Running Training Nike Mens Style 101 Air 386492 UMzVpqS BEH Bengt Hallberg

 

JO’ANS GULD

Jo’ans guld har tillverkat smycken med stort hantverkskunnande och passion sedan 1960. All deras produktion är baserad på genuint hantverk av deras skickliga guldsmeder.

I Jo’ans kollektion finns ett stort utbud av standardmodeller som de har tillverkat sedan företagets start samt egen design som har utvecklats med åren. Vill man skapa sitt eget smycke finns alla möjligheter hos de. Jo’ans erbjuder tillverkning som är anpassad helt eller delvis efter egen design. För mer information om Jo’ans guld, klicka här.

Bilden tillhör: Jo’ans Guld

 

SVEDBOM & CO

Svedbom & Co tillverkar kedjor, armband och collier i silver och guld. Har du gammalt guld som ligger hemma kan du använda det till ett nytt smycke från Svedbom & Co, det enda du betalar för då är arbetskostnaden. För att ta del av hela Svedbom & Co’s sortiment, klicka här.

Men's Running Winflo Air Shoe 5 Zoom Nike gYfvyb76

Bilden tillhör: Svedbom & Co

 

SÄVSJÖ GULD

Sävsjö guld gör omarbetningar, gravyrer, reparationer och tillverkning av nya smycken åt återförsäljare i hela landet.

Har du tröttnat på dina smycken? Då kan du lämna in dem till oss för omarbetning. Det kan kosta mindre än du tror. Även om du inte har eget guld kan du vända dig till oss och köpa ett färdigt smycke.

Sävsjös tillverkning består av ringar, hängen och örhängen, de gör även slipsklämmor och manschettknappar. Allt tillverkas i guld eller silver. Sävsjö kan även tillverka “udda” smycken, har du en idé så gör de ett förslag.

För mer information om Sävjö guld, klicka här.

Shoes Ii Running The TestColumbia Trail To Montrail Caldorado Yf7yb6g

Bilden tillhör: Sävsjö guld